Onderhoud

In het algemeen geldt dat vlekken goed zijn te verwijderen, mits u de juiste behandeling toepast.

Goed onderhoud voorkomt sterke vervuiling van het tapijt. Tapijt heeft de gunstige eigenschap dat het stof vasthoudt, zodat tapijt er altijd stofvrij uitziet. Daardoor kan het voorkomen dat men geneigd is het onderhoud te vergeten of uit te stellen. Na enige tijd kan vervuiling optreden die niet of moeilijk te verwijderen is. Bij het verwijderen van plaatselijke vlekken kunnen dan plekken ontstaan die er plotseling lichter en schoner uitzien omdat het tapijt er omheen vuiler is.

Vervuiling van tapijt is normaal op plaatsen waar veel wordt gelopen.

In welke mate vervuiling plaatsvindt, is afhankelijk van de plaats (achter de voordeur of inde slaapkamer), de kleur (lichte kleuren lijken sneller vuil dan donkere) en de intensiteit waarmee het tapijt wordt belopen.

Regelmatig belopen plaatsen worden na verloop van tijd zichtbaar.

Zowel voor het verwijderen van stof en vuil als voor het weer oprichten van de pool is onderhoud met een stofzuiger zeker nodig. Met veel onderhoud (dagelijks) zal het tapijt het oorspronkelijk beeld bewaren. Een stofzuiger met voldoende zuigcapaciteit geeft vaak een beter resultaat. Wanneer u dagelijks zuigt, hoeft u niet altijd met een diepe borstelinstelling te werken. Dit is mede afhankelijk van het type tapijt en de vervuiling.

Royal-Secret-2

Wilt u teleurstellingen voorkomen, onthoud dan onderstaande tips

Kies een kleur die behalve mooi ook praktisch is

Met een rooster of inloopmat blijft het ergste vuil buiten de deur

Verwijder vlekken zo snel mogelijk

Regelmatig onderhoud is behoud van uw tapijt

Dijkhuis Wonen
0546 - 82 29 10
Maandag: Gesloten
Di - Vrij: 09:00 - 17:30
Zaterdag: 10:00 - 14:00